دکتر زالی رییس دانشگاه ضمن گرامیداشت هفته بسیج به رشادتها و نقشآفرینی مؤثر بسیجیان در پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: «تفکر، نگاه و گفتمان بسیجی پیشران مؤثری برای تحقق فعالیتهای جهادی در تمام عرصههای خطیر اجرایی و خدمتیست.»
وی در ادامه از تلاشهای تمامی بسیجیان، دکتر مالمیر مسؤول بسیج جامعهی پزشکی تهران بزرگ و دکتر بلادیان مسؤول بسیج جامعهی پزشکی دانشگاه قدردانی کرد و حضور دکتر عین اللهی را در جایگاه عضو بسیجی دانشگاه و عنصری دلسوز و مومن و پرتلاش در کسوت سکانداری وزارت بهداشت، مایهی افتخار این دانشگاه برشمرد.
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درمورد شأن شکلگیری بسیج گفت: «بسیاری از نهادهایی که امروز در کشور سرمنشأ خدمترسانی در عرصهی ملی و فراملی هستند، از نگاه راهبردی و استراتژیک امام راحل نشأت گرفتند؛ نظیر شورای انقلاب فرهنگی، جهاد سازندگی، جهاد دانشگاهی که از فکر بلند امام حاصل شدهاند.»
وی با اشاره به تأکید امام راحل (ره) بر شکلگیری و استقرار سپاه علیرغم مخالفتهایی که در آن روزگار وجود داشت یادآوری کرد: «اگر این نگاه مدبرانهی حضرت امام نبود، امروز شاهد این قدرتآفرینی و صلابت و عمق راهبردی ایران در منطقه نبودیم که به مدد سپاه حاصل شده است.»
به گفتهی رییس دانشگاه اگر امروز از قدرت نظامی موشکی ایران صحبت میکنیم و از عمق استراتژیک در منطقهی جنوب غربی آسیا و حتی فراتر از آن، هر گونه تسریع در ژئوپلتیک در منطقه برخوردار هستیم، بدون توجه و التفات به عنصر سپاه این امر محقق نمیشد و به دلیل دیدگاه مترقی حضرت امام درمورد لزوم ایجاد تشکیلات نظامی مقتدرانهی سپاه بود.
دکتر زالی افزود: «مقام معظم رهبری ضمن بازتبیین شکلگیری بسیج فرمودند: ۱۳ آبان وقتی تسخیر لانهی جاسوسی اتفاق افتاد، کشور در یک التهاب و اضطراب عمومی به سر میبرد. در آن فضای مبتنی بر تهدید که حتی آمریکا دخالت مستقیم نظامی در طبس کرد و از هیچ عملکردی فروگذار نکرد و در یک عملیات کور پارتیزانی از شرق کشور برای آزادی گروگانها وارد شدند، و فضای تهدیدآمیز به وضعیت سیاسی کشور اضطراب وارد میکرد، بسیج شکل گرفت و از صلابت و قوام برخوردار شد.»
وی با اشاره به خصایل و فضایل بارز بسیج و بسیجیان بر لزوم احصای این خصایل تأکید کرد و با اشاره به بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب گفت: «بهواقع بسیج شجرهی طیبه است و برای هیچ نهاد و شبهنهادی از این لفظ استفاده نشده است.»
دکتر زالی یادآوری کرد: «هیچ نهاد سیاسی، نظامی، خدماتی و اجتماعی را در هیچ بخش از جغرافیای سیاسی جهان را نمیتوانید مثال بزنید که در تنازع با بسیج باشد. بسیج تشکیلات شبهنظامی نیست. اگر آن را تشکیلات شبهنظامی بدانیم، نگاه کمینهای و حداقلی و ظلم به بسیج است.»
به گفتهی دکتر زالی همزمان با شکلگیری بسیج در ایران در کشورهایی نظیر نیکاراگوئه و لهستان نیز تشکیلاتی نظیر آن شکل گرفت؛ اما هماکنون هیچ اثری از آنها باقی نمانده. در صورتی که امروز در ایران بسیج کماکان مقتدرانهتر از قبل در حال حرکت است.
مهمترین وجه بسیج مردمی بودن آن است
رییس دانشگاه مهمترین وجه بسیج را که باعث شد همانند درختی تناور در حال گسترش و بالندگی باشد، خاستگاه و منشأ مردمیِ آن دانست و تصریح کرد: «امروز در جغرافیای سیاسی کشور در نگاه ملی و در همهی عرصههای اجتماعی نقش دارد و هر روز بر کارنامهی درخشان و دستآوردهای سترگ آن افزوده میشود.»
وی با اشاره به دستآوردهای بسیجیان در حوزهی سلامت و در برنامهی ریشهکنی فلج اطفال و سرخک یادآور شد: «در مناطق محروم در حوزهی خدمات درمانی دستآوردهای بسیار سترگی از بسیجیان همین دانشگاه انجام شده است و شاید اوج این بالندگی اجرایی و دستآوردهای بزرگ در طرح شهید سلیمانی متجلی شد. طرح موفق و مداخلهی اجتماعی که از ابتدای انقلاب تاکنون بینظیر است.»
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به خلاقیت بسیجیان دراجرای طرح شهیدسلیمانی، و برگزاری ۱۱۰ رزمایش مقابله با کرونا در تهران به همت سپاه بر ضرورت مستندسازی این دستآوردها تأکید کرد.
وی با اشاره به این که امروز دولتی مستقر است که در مدیریت کشور بر ابتنا به تفکر بسیجی و ترویج کار جهادی پافشاری دارد، گفت: «فرصت خوبیست که شاهد احیای مجدد تفکر بسیجی در مدیریت جهادی کشور هستیم. مدیریت بسیجی مدیریت درونزاست. نگاهش به درون مرزهاست و به خوداتکایی میاندیشد. بسیج تبلور خوداتکایی و خودباوریست و عزت نفس ملی در واقع عصارهی نگاه تشکیلاتی بسیج است.»
تفکر بسیجی ایستا نیست
دکتر زالی بیان کرد: «تفکر بسیجی ایستا نیست و تحولخواهی در متن نیروهای بسیجیست.»
وی با توجه به جایگاه مترقی بسیج جامعهی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از بسیجیان حاضر خواست بر سه موضوع مهم که مقام معظم رهبری نیز مکرراً بر آنها تأکید دارند، توجه داشته باشند.
به گفتهی وی مهمترین موضوع مرجعیت ایرانیست و بسیج باید پیشتاز نیل به این جایگاه باشد و این مرجعیت علمی، سیاسی، اجتماعی و عرصههای مختلف حاصل شود. ایران باید با نگاه سیاسی در جایگاه کنشگر منطقهای بدان التفات داشته باشد و در علم و فنآوری و … طبق فرمایش مقام معظم رهبری به مرجعیت برسد.
دکتر زالی با توجه به نگاه آسیبشناسانهی مقام معظم رهبری در تحلیل ریشهای انقلاب اسلامی، عدالتورزی را موضوع دیگری برشمرد که باید بدان توجه شود و یادآوری کرد، که بسیج میتواند در بحث استقرار عدالت و ترویج مدیریت مبتنی بر عدالت پیشقراول باشد.
به گفتهی وی بسیج جامعهی پزشکی در محرومیتزدایی نیز پیشتاز است و همواره برای خدمت به مناطق محروم و خدماترسانی درمانی پیشگام بوده است.
دکتر زالی بسیج جامعهی پزشکی را نهادی بالنده و عنصری عمیق و راهبردی برشمرد و افزود: «بسیج باید با نگاه تشکیلاتی به بسط خود توجه کند و روزبهروز بالندهتر شود و این درخت تناور هر روز شاخههای جدیدی را برخود بیفزاید.»
هرکه سودای خدمت به میهن و اسلام دارد، بسیجیست
به گفتهی رییس دانشگاه اساساً بسیج هیچ معذوریتی برای پذیرش افراد ندارد و هر ایرانی و هر فردی در عرصهی جهانی میتواند بسیجی باشد. اتیکت بسیجی انبساطیست و هر کسی میتواند عضو بسیج باشد و افتخار کند که بسیجیست.
وی افزود: «همهی مردم بسیجی هستند. بسیج مدرسهی عشق است و هر کس که سودای خدمت به میهن و اسلام و مردم داشته باشد، بسیجیست و این نگاه جذب حداکثریست که نگاهی قرآنیست.»
دکتر زالی با بیان این که پیامبر(ص) پس از فتح مکه همه را به جز دو شاعر که با اشعار خود لشگر کفار را علیه مسلمانان تحریک میکردند، عفو کرد گفت: «هدف جذب حداکثری و دفع حداقلیست. این نگاه قرآنیست. این محبت دینی بسیار مبسوط است. پیام پیامبر مهربانی و جذب حداکثری بود.»
دکتر زالی درپایان سخنان خود ضمن تبریک مجدد به مناسبت بزرگداشت این هفته به تمامی بسیجیان شاغل در دانشگاه از زحمات بیشائبهی آنان در دوران پاندمی کرونا قدردانی کر دو برای همهی آنان آرزوی سلامت و سربلندی و توفیق روزافزون کرد.
دکتر مالمیر مسؤول بسیج جامعهی پزشکی تهران بزرگ نیز در این نشست ضمن تبریک هفتهی بسیج به تمامی بسیجیان یادآوری کرد: «دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاستگاه بسیج جامعهی پزشکی در کشور در اواخر دهه ۷۰ بوده است.»
به گفتهی وی بزرگمردان و استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که عضو تیمهای اضطراری پزشکی دفاع مقدس بودند، هستهی اولیهی بسیج جامعهی پزشکی را تشکیل دادند، که بعدها در تهران و کشور نهادینه شد.
دکتر مالمیر با اشاره به برکات تشکیل بسیج جامعهی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به تربیت نیروهایی توانمند و کارآمد در این دانشگاه اشاره کرد، که در تخصص و اخلاق و رفتار و کردار زبانزد هستند.
وی در ادامه به تبیین چیستی و ابعاد بسیج پرداخت و گفت: «بسیج مدرسهی عشق است و اعجاز ذهنی رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) است که با ژرفاندیشی و نگاهی ملکوتی توانست شاهکار بزرگ خلق کند که همان بسیج مستضعفان بود.»
دکتر مالمیر بیان کرد: «این خلاقیت و ذکاوت ذهنی کهنگی ندارد و روزبهروز تجلی آن بر همگان بیش تر و کارآمدی آن عیانتر از گذشته میشود.»
وی بسیج را به معنای حضور بهترین و بانشاطترین و باایمانترین نیروهای ملت در میدانهایی برشمرد که خالصانه برای منافع ملی و اهداف عالی و متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گام بر میدارند.
دکتر مالمیر ضمن تشریح نقش بسیج در پاندمی کرونا و تدوین و اجرای طرح شهید سلیمانی یادآوری کرد که بیش از ۱۰۰۰ساعت/نفر جلسات کارشناسی برای اجرای طرح شهید سلیمانی انجام شد و به اقدامات و پیگیریهای انجامشده برای تهیه و تدوین این طرح در بسیج اشاره کرد.
به گفتهی دکتر مالمیر امروز تمامی مسؤولان حوزهی بهداشت به کارامدی و علمی بودن طرح شهید سلیمانی اذعان دارند؛ چون براساس مطالعات تطبیقی در سراسر جهان و تدوین شده است.
دکتر مالمیر افزود: «الحمدلله با حمایت همهی عزیزان بسیجی و دکتر زالی امروز بسیج جامعهی پزشکی در سطح کشور در تمام حوزهها توانسته است کارآمدی خود را نشان دهد و در حوزهی سیاسی و انتخابات نیز اگر تفکر بسیجی نبود این حماسهی سیاسی رخ نمیداد.»
وی هنر استفاده از ظرفیت بسیج را بسیار مهم برشمرد و به تلاشهای خستگیناپذیر دکتر زالی در دو سال گذشته به منظور مقابله با کرونا اشاره کرد که با تأسی به فرمایشات مقام معظم رهبری تمام ظرفیت بسیج را در طرح شهید سلیمانی برای مبارزه با کرونا به کار گرفت و مدبرانه از ظرفیت خیران و نهادهای همسو و غیر همسو در این مبارزه بهره گرفت.
دکتر مالمیر بسیج را فرمول گذر انقلاب از همهی بحرانها دانست و افزود: «یکی از بحرانهای مهم در هماهنگی بینبخشی و همافزاییست که این دو مؤلفه رمز فایق شدن بر بحرانها محسوب میشود و با فرماندهی بینظیر دکتر زالی توانستیم در تهران بیماری را کنترل کنیم.»
دکتر شهرام صیادی رییس دانشگاه البرز و عضو بسیج جامعهی پزشکی دانشگاه نیز در این نشست ضمن گرامداشت یاد و خاطرهی امام راحل و شهدا، جمع حاضر را جمعی صمیمی و با روحیهی ایثار و رشادت و شهادتطلبی و بینظیر برشمرد.
وی ضمن بیان خاطراتی موارد و نکاتی را مطرح کرد و از تلاشهای دکتر زالی و سایر بسیجیان دانشگاه به منظور خدمترسانی به مردم و بیماران در پاندمی کرونا قدردانی کرد.
دکتر بلادیان رییس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه نیز در این نشست ضمن گرامیداشت هفتهی بسیج به بیان گزارشی اجمالی درمورد اقدامات بسیجیان دانشگاه در سال گذشته و در پاندمی کرونا پرداخت.
وی با اشاره به آغاز بازسازی و بهسازی فضای فیزیکی محل استقرار بسیج جامعهی پزشکی دانشگاه از برگزاری جشنوارهی مسابقات ورزشی بسیجیان در هفته ی آینده در سطح دانشگاه خبر داد.
دکتر بلادیان ضمن قدردانی از تلاشهای خالصانه و بیوقفهی بسیجیان دانشگاه در طی پاندمی کرونا از حمایتهای دکتر زالی از بسیج و بسیجیان تجلیل کرد و روحیهی دلسوز و متعهدانه و تلاش خالصانه و خستگیناپذیر دکتر زالی برای مقابله با کرونا را نشأت گرفته از روحیهی بسیجی وی برشمرد.
براساس این گزارش تعدادی از مسؤولان کانونها و اعضای شورای اجرایی بسیج جامعهی پزشکی دانشگاه در این نشست به بیان مطالبی پرداختند و از تلاشهای متعهدانه، مدبرانه و خستگیناپذیر دکتر زالی در ستاد عملیات فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران و سایر بسیجیان قدردانی کردند.
انتهای پیام/
دیدگاه ها (0)