مرکز آذربایجان غربی،زلزله نسبتا شدیدی ارومیه را لرزاند. زلزلهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر حدفاصل سلماس و خوی را لرزاند. این زمین لرزه در شهرهای تبریز، اسکو، سهند، ارومیه وبرخی دیگر از شهرهای آذربایجان احساس شد.
این زمین لرزه در ساعت ۹:۲۳ صبح امروز، یکشنبه حوالی شهر قطور خوی در شمال آذربایجانغربی به وقوع پیوست.
طبق گزارش مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زمینلرزه در طول جغرافیایی ۴۴.۵۹، عرض جغرافیایی ۳۸.۵۲ و عمق ۶ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زمین لرزه در ۱۷ کیلومتری قطور، ۳۱ کیلومتری خوی و ۱۱۵ کیلومتری شهر ارومیه بوده است.
اعزام تیمهای ارزیاب به مناطق زلزلهزده آذربایجان غربی
به دنبال وقوع وقوع زلزله ۵.۷ ریشتری در استان آذربایجان غربی، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور از اعزام تیمهای ارزیاب به مناطق متاثر از زلزله خبر داد.
سید مصطفی مرتضوی دراینباره گفت: به دنبال زلزلهای که در ساعت ۹:۲۲ امروز حوالی قطور در استان آذربایجان غربی را لزراند، دو تیم ارزیاب از نزدیکترین پایگاههای هلال احمر به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدهاند.
وی افزود: تاکنون گزارشی از میزان خسارات مخابره نشده است.
رئیس سازمان امداد و نجات کشور نیز گفت: این زلزله ۴۳ روستا را تحت تاثیر قرار داد است.
تیم های ارزیاب به منطقه زلزله زده اعزام شدهاند و گزارشات اولیه خسارتی را اعلام نکرده است.
بالگرد آماده پرواز است و بازدید هوایی هم خواهیم داشت.
اعزام تیمهای ارزیاب به منطقه
جعفری، مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی گفت: احتمال خسارت در زلزله ۵/۷ ریشتری وجود دارد.
او افزود: تیمهای ارزیاب به برای بررسی اوضاع به منطقه اعزام شده و تا یک ساعت دیگر نتیجه آن اعلام میشود.
اعزام اکیپ های امدادگر و نجات گر به منطقه زلزله زده
سعید رهبر سوره افزود: ١٠ تیم ارزیاب این جمعیت متشکل از نزدیک ۱۰۰ نفر امدادگر برای بازدید از منطقه زلزلهزده این استان اعزام شده و در منطقه مستقر هستند.
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی تاکید کرد: همچنین یک تیم امداد هوایی جهت بازدید از مناطق زلزلهزده به محل اعزام شدهاست.
وی اظهار داشت: همه نیروهای جمعیت هلال احمر آماده هستند تا در صورت وجود خسارت احتمالی به حادثهدیدگان خدمترسانی کنند.
وی تاکید کرد: نیروهای عملیاتی استان نیز با تجهیزات کامل آماده اعزام به مناطق زلزلهزده هستند و در صورت اعلام نیاز، اقلام مورد نیاز از جمله چادر، پتو و بستههای امدادی به مناطق زلزلهزده ارسال میشود.
رهبر افزود:تمامی نیروهای امدادی شعب شمال استان در آماده باش ١٠٠ درصدی میباشند.
وی گفت:هنوز از خسارات احتمالی گزارشی به دست ما نرسیده و شاهدان محلی از ترک برداشتن دیوارهای خانهها گزارش میدهند.
واحد های مسکونی مقاوم سازی نشده بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده اند
سالم خویی دبیر اتاق بحران خوی نیز با اشاره به خسارات زلزله قطور گفت:تعدادی از اهالی منطقه مجروح شدند وبه واحد های مسکونی وبرخی زیرساخت ها خسارت وارد شده است.
دبیر اتاق بحران خوی گفت: در این حادثه تعدادی از اسطبل های دام خسارت دیده شده است.
وی گفت:تعدادی از واحدهای مسکونی مقاوم سازی نشده نیز بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده اند.
اعزام آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به مناطق زلزله زده آذربایجان غربی
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور گفت:زلزله منازل مسکونی در روستاهای گوگرد و حصار را تخریب کرده است.
خالدی افزود:۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۴ دستگاه آمبولانس از ارومیه و ۲ دستگاه آمبولانس از کردستان آماده اعزام به مناطق زلزله زده هستند.
وی بیان کرد:تاکنون ۴ مورد مصدوم بر اثر وقوع این زلزله گزارش شده است.
حضور تیم های ارزیاب در بخش کوهسار سلماس
‘مرتضی اصغری’ فرماندار سلماس گفت:پیشگیری و حفظ آمادگی برای مقابله با بحران از عوامل مهم در مدیریت بحران است و همه دستگاههای اجرایی می بایست از قبل برای مقابله با حوادث احتمالی برنامه ریزی کنند.
فرماندار سلماس گفت:بلایای طبیعی قابل پیشبینی نیست، افزایش توانمندی و حفظ آمادگی دستگاه های اجرایی به منظور رویارویی با حوادث و بلایای طبیعی جهت مقابله و کاهش اثرات آن یک اصل مهم و ضروری است.
وی افزود:تیم های ارزیاب به برای بررسی اوضاع به چند روستای بخش مرکزی و کوهسار اعزام شده و تا چند ساعت دیگر نتیجه آن اعلام می شود.
خانههای ۴۳ روستای آذربایجانغربی بر اثر زلزله «قطور» خسارت دید
امیرعباس جعفری میزان این خسارتها را از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: روستای «مخین» در منطقه قطور خوی بیشترین خسارت را داشتهاست.
وی بیان کرد: تاکنون مورد فوتی بر اثر این زمینلرزه گزارش نشده و خسارتهای انسان تنها به شکستگی جزئی محدود است.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانغربی ادامه داد: گزارشهای تکمیلی در خصوص خسارتهای این زمینلرزه پس از بررسیهای جامع تیمهای ارزیاب اعلام خواهد شد.
ترک خوردگی دیوار منازل ۱۰ روستا در منطقه زلزله زده قطور
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به اعزام پنج تیم ارزیاب و عملیاتی به مناطق متاثر از زمین لرزه ۵.۷ ریشتری استان آذربایجان غربی، اعلام کرد: تاکنون ترک خوردگی جزئی دیوارهای منازل در ۱۰ روستا گزارش شده است.
مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران نیز تا کنون 11 پس لرزه به ثبت رسانده است.
۲۵ نفر تاکنون مصدوم شده اند
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: آمار ۲۵ نفری مصدومان زمینلرزه قطور اولیه است و باید بررسیهای میدانی تکمیل شود.
باقر بهرامی افزود: این مصدومان نیز به صورت سرپایی معاینه شدهاند و اقدامات لازم برای درمان آنان صورت گرفتهاست.
بیمارستان «قمربنیهاشم» خوی آماده پذیرش مصدومان زلزله قطور
فاطمه مقدم تبریزی رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خوی گفت: بخش اورژانس بیمارستان «قمربنی هاشم» این شهرستان آماده پذیرش مصدومان زلزله «قطور» است.
هفت شهروند ترکیهای بر اثر زمینلرزه قطور خوی جان باختند
سلیمان سویلو /Süleyman Soylu/ وزیر کشور ترکیه گفت: هفت شهروند استان وان ترکیه بر اثر زمینلرزه ۵.۷ ریشتری در منطقه قطور خوی جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد سه نفر کودک هستند.
وی اضافه کرد: تیمهای نجات سازمان آفاد (مدیریت اورژانس و وضعیت بحرانی ترکیه) به روستای زلزلهزده اؤزپینار در وان رسیدهاند و به سمت روستاهای دیگر حرکت کردهاند.
وی بیان کرد: به احتمال زیاد برخی شهروندان در استان وان ترکیه نیز زیر آوار ماندهاند که نتایج تکمیلی در این خصوص اعلام میشود.
وزیر کشور ترکیه ادامه داد: پنج مجروح زلزله امروز نیز به بیمارستان انتقال یافتهاند و عملیات امداد و نجات ادامه دارد.
اتصال سرویسهای مخابراتی در مناطق زلزله زده شمال آذربایجان غربی از بامداد امروز
با تلاش کارکنان مخابرات منطقه آذربایجان غربی، روستاهای مناطق زلزلهزده شمال استان مجددا به شبکه های مخابراتی متصل شد.
از نخستین ساعات زمین لرزه شدید شب گذشته در شمال آذربایجان غربی که منجر به قطع شبکه های ارتباطی و همچنین بروز خسارات جدی به زیرساخت های مخابراتی این منطقه شده بود، تکنسین ها و مهندسین مخابرات منطقه آذربایجان غربی با توجه به اهمیت موضوع ارتباطات در زمان بحران، جهت برقراری مجدد ارتباطات وارد مناطق زلزله شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مخابرات آذربایجان غربی، چنگیز نوری، سرپرست مخابرات منطقه آذربایجان غربی در نخستین دقایق بروز حادثه با حضور در مناطق زلزله زده، شخصا مدیریت عملیات اتصال مجدد را برعهده داشت.
عمده خسارات وارد شده به زیر ساخت های مخابراتی این منطقه به دنبال وقوع رانش زمین در بخش هایی از شهرستان خوی و قطع شبکه فیبر نوری اتفق افتاده بود که با تلاش کارکنان مخابرات منطقه آذربایجان غربی، مجددا با رفع خرابی، شبکه تلفن همراه و ارتباطات مخابرات در ساعت ۰۱:۳۰ بامداد روز دوشنبه متصل شد.
اعزام ۲ تیم عملیاتی از ماکو به منطقه زلزلهزده خوی
رئیس جمعیت هلال احمر ماکو گفت: ۲ تیم عملیاتی با ۳۰۰ دستگاه چادر، اقلام زیستی از ماکو به منطقه زلزلهزده خوی اعزام شد.
سجاد اسماعیلزاده در گفت و گو با ایسنا، از ارسال بیش از ۳۰۰ دستگاه چادر و اقلام زیستی همراه بسته های غذایی به مناطق زلزله زده استان خبر داد و اظهار کرد: با کمک ادارات راهداری و شهرداری، سه دستگاه کامیون جهت کمک به منطقه زلزلهزده قطور خوی اعزام شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر ماکو با تاکید براینکه ۲ تیم عملیاتی نیز به منطقه زلزله زده قطور خوی اعزام شده اند، افزود: در این تیم عملیاتی ۱۵ نفر در بخش اسکان اضطراری و نجات از آوار حضور دارند.
وی همچنین با بیان اینکه با همکاری سپاه و بسیج شهرستان امدادرسانی به زلزله زدگان کماکان ادامه دارد، افزود: هلالاحمر ماکو با هدف امدادرسانی به مناطق زلزلهزده از نخستین ساعات وقوع زلزله قطور در آمادهباش کامل قرار دارد و با یاری رسانی رسالت خود را در این برهه از زمان به نحو احسن انجام میدهد.
سوخت مناطق زلزلهزده شهرستان خوی به طور کامل تامین شده است
رئیس شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ناحیه خوی گفت: سوخت مناطق زلزلهزده شهرستان خوی به طور کامل تامین شده است.
مرتضی بشیر در گفت و گو با ایسنا درخصوص سوخترسانی به مناطق زلزلهزده قطور و زرآباد اظهار کرد: سوخت کافی در انبار نفت خوی وجود دارد و هیچ کمبودی به لحاظ تامین سوخت مورد نیاز جایگاهها و مردم وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه هیچ کدام از تاسیسات و جایگاههای مناطق زلزلهزده دچار آسیب نشده است، افزود: در نخستین دقایق وقوع زلزله، سوخت مورد نیاز مناطق زلزله زده بصورت کاروانی از طریق نفتکش ها اعزام و سوخترسانی به نحو مطلوب در تمامی جایگاهها و فروشندگی ها در حال انجام است.
بشیر با تاکید بر اینکه سوخت مورد نیاز گرمایشی (نفت سفید) نیز به میزان کافی قبل از فرارسیدن فصل سرما به نقاط سخت گذر شهرستان خوی ارسال و ذخیرهسازی شده است، تصریح کرد: تعدادی نفتکش حامل نفت سفید نیز به صورت اضطراری در روستاهای زلزلهزده مستقر شدهاند تا در صورت نیاز، سوخت گرمایشی مورد نیاز مردم را تامین کنند.
زلزله قطور آسیب به بناهای تاریخی وارد نکرده است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی گفت: بر اثر زلزله در خوی هیچ آسیبی به بناهای تاریخی آذربایجانغربی وارد نشده است.
جلیل جباری، در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وقوع زلزله ۵.۷ ریشتری ۴ اسفند در خوی گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده پس از زلزله ۴ اسفند ماه هیچگونه گزارشی مبنی بر تخریب آثار تاریخی استان وصول نشده است.
وی تصریح کرد: عمده نگرانی ما از آثار تاریخی خوی و حومه آن از جمله کاروانسرای شاه عباسی بوده که خوشبختانه آسیبی به این اثر تاریخی و سایر آثار این شهرستان وارد نشده است.
جباری افزود: همه همکاران با نظارتهای به موقع و مستمر در حال بررسی وضعیت آثار بوده و امید است اینگونه بلایای طبیعی صدمهای به هیچ یک از آثار و ابنیه تاریخی استان وارد نسازد.
ارسال ۲۵۰۰ دستگاه چادر به مناطق زلزله زده قطور
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی از ارسال ۲۵۰۴ چادر برای اسکان اضطراری به مناطق زلزه زده قطور خبرداد.
سعید رهبر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ارسال اقلام امدادی در پی وقوع زمین لرزه ۵.۷ ریشتری قطور افزود: از صبح امروز ۵ اسفند ماه ۲۵۰۴ دستگاه چادر، ۴۲۳۰ تخته پتو و ۱۰۵۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته توسط نیزوهای هلال احمر استان به مناطق زلزله زده ارسال شده است.
وی ادامه داد: در راستای امدادرسانی به زلزله زدگان از ۵۱ تیم فعال در قالب ۲۳۵ نیرو به این مناطق اعزام شده اند.
رهبربا اشاره به خودروهای اعزامی به محل نیز تصریح کرد: ۷۲ دستگاه در قالب ۱۱ آمبولانس، ۲۴ دستگاه کمک دارف ۳ دستگاه خودروی نجات، ۲ دستگاه کامیونت، ۴ دستگاه خودروی سواری از سوی هلال احمر استان به منتاطق زلزه زده گسیل شده است.
انتقال ۱۰مصدوم زمین لرزه شب گذشته جهت مداوا به بیمارستان خوی
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: ۱۰مصدوم جهت مداوا به بیمارستان خوی منتقل شدند.
آیدین رحمانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت زلزله زدگان قطور ضمن اشاره به زلزله شب گذشته در این منطقه و قطع برق و ارتباط تصریح کرد: خوشبختانه زمین لرزه ۵.۷ شب گذشته قطور با توجه به آگاهی مردم تلفات جانی نداشته و نیروهای هلال احمر و اورژانس بلافاصله به محل اعزام و خدمات لازم را ارائه کردند.
وی با بیان اینکه تعداد مصدومین ۹۵ نفر بود که ۸۵ نفر به صورت سرپایی مداوا شدند، تصریح کرد: ۱۰ نفر نیز به بیمارستان خوی جهت مداوا اعزام شدند.
رحمانی با بیان اینکه ۲۷روستا و یک شهر قطور به ظرفیت ۵۰۰۰ خانوار در گیر زمین لرزه بودند، گفت: به دلیل وجود پس لرزه ها و ترس از اسکان توسط خانوارها اقدامات لازم جهت احداث کمپ و اسکان اضطراری و موقت در منطقه فراهم شده است.
وی با اشاره به ارسال اقلام امدادی و گرمایشی به مناطق زلزله زده تصریح کرد: ۴۰۰ دستگاه چادر و ۱۲۰۰ پتو توزیع شده همچنین ۱۴۰۰ چادر نیز از استاکهای دیگر ارسال شده است.
معاون استاندار با بیان اینکه همه خانوارها بیمه بودند، تصریح کرد: نیروهای بنیاد مسکن برای ارزیابی برای آواربرداری در محل حضور دارند تا در اولین فرصت ممکن نسبت به آواربرداری و احداث مساکن اقدام کنند.
اتصال برق مناطق زلزله زده آذربایجان غربی
مدیرعامل شرکت برق آذربایجان غربی از اتصال برق مناطق زلزله زده خبر داد.
حسن بکلو در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وقوع زمین لرزه اول در قطور خوی و قطع برق مناطق افزود: بلافاصله اکیپ های شرکت برق در منطقه حضور یافته و برق خطوط اصلی در کمتر از ۲ساعت پس از وقوع زمینلرزه وصل شد و تا ساعت ۱۳ ظهر نیز برق تمامی مشترکین روستاها وصل شد.
وی با بیان اینکه پس از وقوع زمین لرزه ساعت ۱۹:۳۰ شب گذشته به دلیل حفظ امنیت برق برخی واحدها قطع بود، اظهار کرد: بلافاصله برق رسانی انجام شد و تا ساعت ۲ بامداد تمامی روستا به جز ۶ روستا با توجه حجم آسیبدیدگی بالای آنها وصل شد.
مدیر عامل شرکت برق آذربایجان غربی ادامه داد: ۴۰ اکیپ در محل برای ارائه خدمات آماده هستند.
دیدگاه ها (0)